[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/01\/19\/xy_1.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/01\/19\/100x73\/xy_1.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/01\/19\/xy_1.jpg","size":"60.03","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Zlatan Ibrahimović, čovjek za koga granice ne postoje

U posljednjem meču 18. kola Serije A, Milan je savladao Kaljari na Sardiniji 2:0.

Iako Stefano Pioli zbog koronavirusa nije mogao da računa na Tea Ernandesa, Hakana Džalhanoglua, Anta Rebića i Rada Krunića, zbog povreda ni na Ismaela Benasera, a zbog kartona na Rafaela Leaoa, „rosoneri” su poveli već u 7. minutu.„Krivac” za to je Zlatan Ibrahimović, koji je na povratku u startnu postavu nakon gotovo dvomjesečne pauze zbog povrede, odmah izborio penal i iskoristio ga.Time je natjerao statističare da izvuku nove podatke za divljenje - prvi put u karijeri je na devet uzastopnih mečeva u „ligama petice” kao starter tresao mreže!

I ne samo to - prvim golom u 2021. se pobrinuo da se 23. godinu zaredom bar jednom upiše u listu strijelaca.

A onda je oduševio i u 17. minutu, dodavanjem kojim je po ko zna koji put dokazao koliko mu je značilo treniranje tekvondoa u mladosti.Tu nije bio kraj, jer je milimetarski izbjegao ofsajd zamku i u 52. minutu povisio na 2:0.U nastavku je Aleks Salemakers dobio dva žuta kartona, ali je Milan rutinski priveo meč kraju i vratio tri boda prednosti nad Interom.

izvor;vijesti.me

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!