[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/04\/28\/jansa-dodik.png","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/04\/28\/100x73\/jansa-dodik.png","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/04\/28\/jansa-dodik.png","size":"613.74","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Kolumne

Zijad Bećirović (IFiMES) u novom broju magazina Start: Hoće li Dodik i dalje blokirati istragu protiv Janše

Prof. dr. Zijad Bećirović, direktor Međunarodnog instituta za bliskoistočne i balkanske studije (IFiMES), iz Ljubljane u novom broju magazina Start BiH analizira zašto su pobjede Macrona i Goloba pobjede Evropske unije, ali i naše pobjede.

Između ostalog poraz Janeza Janše ocjenjuje snažnom porukom građanima BiH da na izborima  2. oktobara preuzmite sudbinu u svoje ruke.

Kada je Janša u pitanju smatra da bi njegova budućnost  mogla biti u istragama u Sloveniji, ali i izvan nje.

- Tu je posebno važna Bosna i Hercegovina da se zaključi istraga o navodnom nezakonitom finansiranju i finansijskim malverzacijama koje se povezuju sa Slovenskom demokratskom strankom (SDS) na čijem je čelu već 30 godina. Kadrovi Milorada Dodika u SIPA-i i Tužilaštvu BiH opstruiraju i blokiraju tu istragu dok zauzvrat Janša blokira donošenje sankcija EU prema Dodiku- kaže Bećirović.

Kakva je sudbina Janeza Janše, Viktora Orbana, Milorada Dodika ... šta Evropska unija treba dalje učiniti u krizi nastaloj zog agresije Rusije na Ukrajinu, putinovcima,... čitajte u njegovoj analizi u novom broju magazina Start BiH!

reklama-start-rgb2222.jpg

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!