[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/02\/19\/ss.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/02\/19\/100x73\/ss.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/02\/19\/ss.jpg","size":"59.15","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Žestoke kritike nekad najboljeg tenisera svijeta koji je uperio prstom u ATP Tour i legendu Andrea Agassija

Marcelo Rios, nekad najbolji tenisač svijeta, podigao je veliku prašinu žestokim kritikama na račun ATP Toura.

Danas 44-godišnji Rios tvrdi da je ATP pomagao američkim teniskim velikanima i zataškavao njihove dopinške prijestupe. Posebice se to odnosi na osmerostrukog Grand Slam pobjednika Andrea Agassija.

"ATP je najveće sranje koje postoji. Uhvatili su Agassija četiri puta i sve su zataškali zato jer je to bio Agassi i jer bi inače tenis propao. Sve je to veliko sranje", rekao je Rios, čije riječi je između ostalih prenijela i ugledna Marca.Rios tvrdi i da je za vrijeme njegove igračke karijere ATP favorizirao igrače koji su bili specijalisti za tvrde, brze podloge. Posebice se to odnosi na završni turnir osmorice najboljih koji se igrao u dvorani na tvrdoj podlozi. "Pobjede na Mastersu su uvijek bile lake za Petea Samprasa. S Bruguerom sam razgovarao kako bi se podloga trebala mijenjati svake godine. Uvijek smo razgovarali o istim stvarima i problemima, ali su naši prijedlozi odbačeni jer smo Južnoamerikanci", dodao je igrač koji je tijekom karijere osvojio 18 naslova. 

izvor:sportske novosti

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!