[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/03\/27\/xs.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/03\/27\/100x73\/xs.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/03\/27\/xs.jpg","size":"72.33","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Zbog nedostatka dokaza obustavljena istraga protiv Acerbija

Itaijanska novinska agencija Ansa objavila je kako je disciplinski sudac Italijanske nogometne lige oslobodio svih optužbi nogometaša Intera Francesca Acerbija zbog nedostataka dokaza.

Acerbi je ranije optužen kako je na rasnoj osnovi vrijeđao igrača Napolija, Brazilca Juana Jesusa, u posljednjem duelu 29. kola italijanske Serie A koji se odigrao u Milanu.

"Ne postoje dokazi da je Acerbi vrijeđao Juana Jesusa na rasnoj osnovi", kratko je objavio disciplinski arbitar Italijanske nogometne lige. Čini se kako je sada otvoren put za povratak Acerbija u reprezentaciju Italije.

Nakon što su se pojavile informacije o navodnim uvredama selektor Italije Luciano Spaletti uklonio je 36-godišnjeg Acerbija iz reprezentacije koja je prethodnih dana igrala prijateljske utakmice. Tokom karijere odbrambeni igrač Acerbi je sakupio 34 nastupa za italijansku reprezentaciju uz jedan postignuti pogodak.

Odmah nakon što se u javnosti pojavila priča o rasnom vrijeđanju sam je Acerbi opovrgnuo po povratku iz kampa reprezentacije:

"Miran sam i znam da sam nevin jer nikada nisam izrekao ništa rasističko. Profesionalac sam već 20 godina, dobro znam što govorim i nikada iz mojih usta nije izašla rasistička riječ. Rasistima i rasizmu poručujem da idu u ku..c i najviše mi je u ovoj situaciji žao što neću igrati za reprezentaciju u utakmicama ovog mjeseca. Juan Jesus je očito nešto pogrešno shvatio. Na terenu svašta govorimo jedni drugima tijekom utakmice, to je nogomet. Ali kada meč završi, pružimo si ruke i sve bude kao prije."

Na ovo je reagovao Juan Jesus. Na Instagramu je objavio:

"Za mene je slučaj bio gotov na terenu kada mi se Acerbi ispričao. Iskreno, rado bih da se ne moram vraćati nečemu tako ružnom kao ono što sam proživio. No, čitajući ono što je Acerbi izjavio, a to je potpuno drugačije od onoga što se dogodilo i što je nedvojbeno dokazano video snimkom, kao i njegovim moljenjem mene da mu oprostim, ne mogu dopustiti da šutim. Jer se protiv rasizma treba boriti sada i odmah. Acerbi mi je rekao: "Crni, odlazi! Ti si samo crnac." Nakon što sam prijavio sucu što mi je rekao, priznao je da je bio u krivu i ispričao mi se. Kasnije je dodao "Znaš, meni je 'crni' samo jedna od uvreda koje si govorimo tokom utakmica." Sada je promijenio priču i govori da me nije vrijeđao rasistički."

izvor;Arena Sport

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!