[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/01\/05\/cnn.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/01\/05\/100x73\/cnn.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/01\/05\/cnn.jpg","size":"80.46","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Život / Ljepota i zdravlje

ZBOG COVIDA BILA 65 DANA U KOMI: „Ne želim da iko prođe ono što sam ja, vakcinišite se“!

Nakon što je ranije ove godine provela dva mjeseca u komi zbog Covid-19, žena iz Kalifornije poziva ljude da se vakcinišu.

Andrea Arriaga Borges iz Cameron Parka nije bila vakcinisana kada se razboljela od Covid-19, rekla je Brianni Keilar za CNN. Majka petero djece bila je pozitivna u maju 2021., a nekoliko dana kasnije završila je na hitnoj.

“Bila sam u komi 65 dana. Provela sam ukupno četiri i pol mjeseca u bolnici”, rekla je za CNN-ov Novi dan. “Nisam mogla hodati. Izgubila sam motoriku i mišiće, smršala sam oko 35 kilograma,vratila se kući u invalidskim kolicima i ponovo učila hodati.”

Dok je Arriaga Borges (48) imala izvanredan oporavak, posljedice Covida ostaju s njom, poput  "hrapavog glasa" koji je dobila nakon traheotomije. Mjesecima je bila na sondi i nije mogla govoriti, dodala je.

"Liječnici su mojoj djeci, mojoj sestri, mom mužu rekli da imam, otprilike, 5% šanse za preživljavanje", rekao je Arriaga Borges. Pobijedila je izglede i otišla kući 29. avgusta.

Arriaga Borges je ranije bila "protiv" vakcinisanja. Na pitanje zašto je to mislila Borges je rekla da je bila zdrava i nije imala nikakvih zdravstvenih problema. Nikada nije pušila i nije imala problema sa srcem ili plućima.

“Mislila sam da ću biti bolesna četiri ili pet dana i onda ću biti dobro, a nije tako išlo”, rekla je.

Nakon što se suočila sa smrću, Arriaga Borges poziva ljude da se vakcinišu.

"Ne želim da iko prolazi kroz ono što sam ja prošla", rekla je. “Jedino što mogu reći je samo imati dodatni sloj zaštite i vakcinišite se. Osjećam da bi svako trebao imati izbor, ali istovremeno se radi o zaštiti sebe i drugih.”

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!