[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/09\/20\/bihac11.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/09\/20\/100x73\/bihac11.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/09\/20\/bihac11.jpg","size":"383.74","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Bosna i Hercegovina

Zastupica u evropskom parlamentu Vollath posjetila Bihać

Gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić ugostio je danas zastupnicu u Evropskom parlamentu Bettinu Vollath, ispred Sozialdemokratische Partei Österreichs (Austrija), odnosno Kluba zastupnika Progresivnog saveza socijalista i demokrata u Europskom parlamentu.

Zastupnica Vollath interesovala se za stanje u Gradu Bihaću u svijetlu migrantske krize i sve očitije nezainteresiranosti nadležnih institucija da problem ilegalnog boravka nekoliko hiljada migranata u Bihaću i Unsko-sanskom kantonu riješi u skladu sa zakonskim propisima i nadležnostima koji tretiraju oblast ilegalnih migracija, saopćeno je iz Kabineta gradonačelnika Bihaća.

- Čak tri poslanika u Evropskom parlamentu uključila su se u problem migrantske krize u našem gradu i to je dobar put da se i nadležni u EU pozicioniraju kada je u pitanju rješenje ovog problema. Sada imamo glas u evropskom parlamentu koji će govoriti o ovom problemu, a do tada mi smo kao i svih ovih mjeseci, odnosno skoro dvije godine ostavljeni da se sami da rješavamo problem migranata - kazao je gradonačelnik Fazlić.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!