[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/04\/07\/070420-zaimovic-markica.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/04\/07\/100x73\/070420-zaimovic-markica.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/04\/07\/070420-zaimovic-markica.jpg","size":"60.89","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Politika / BiH

Zaimović: Prekosutra bi mogli razmatrati zakon o ublažavanju posljedica

Predsjedavajući Zastupničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine Mirsad Zaimović kazao je da će danas jedina tačka dnevnog reda biti izmjena Poslovnika koja će omogućiti daljnji rad zastupnicima elektronskim putem.

- Već prekosutra možemo zakazati sjednicu na kojoj ćemo razmatrati Prijedlog zakona o ublažavanju negativnih ekonomskih posljedica uzrokovanih pandemijom koronavirusa, koji je stigao u parlamentarnu proceduru, kao i rebalans budžeta - kazao je Zaimović novinarima prije početka sjednice tog doma.

Naglasio je da izmjene Poslovnika neće pomoći poslodavcima niti zaposlenima, već služe samo kako bi Parlament FBiH brže procesuirao neophodne zakone i propise koje pošalje Vlada FBiH.

- Parlament FBiH nijednog trenutka nije bio kočnica za donošenje bilo kakvog propisa. Prvi smo parlament koji pravi ovakve izmjene i prvi koji će raditi efikasnije te se prilagoditi novim uslovima - naglasio je Zaimović.

Istakao je da je Kolegiji Stranke demokratske akcije (SDA) u tom domu jučer zasjedao te da su donijeli zaključak o pokretanju inicijative za smanjenje plaća funkcionerima. Smatra da taj iznos nije veliki kako bi se pomoglo privredi, ali je simboličan.

 

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!