[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/11\/15\/1024px-zoran-zaev-oct-2017.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/11\/15\/100x73\/1024px-zoran-zaev-oct-2017.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/11\/15\/1024px-zoran-zaev-oct-2017.jpg","size":"346.53","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Politika / Regija

Zaev: Sjeverna Makedonija razočarana zbog odluke EU

Premijer Sjeverne Makedonije Zoran Zaev izjavio je kako je njegova zemlja razočarana jer Europska unija nije otvorila pristupne pregovore s njom i dodao da za Sjeverenu Makedoniju ne postoji druga alternativa.

-Mi smo razočarani - rekao je Zaev novinarima nakon susreta s grčkim kolegom Kyriakosom Mitsotakisom na marginama summita u Solunu 2019, prenijeli su beogradski mediji.

Zaev je kazao da je dobio "ogromno ohrabrenje" od Mitsotakisa da Sjeverna Makedonija ostvari svoj cilj.

Kako je Zaev naveo, on mu je rekao da ima plan kako da pomogne Sjevernoj Makedoniji.

-Premijer prijateljske Grčke se bori za našu zemlju da konačno dobije datum za početak pregovora s EU -rekao je Zoran Zaev.

Za nas, dodao je, ne postoji alternativa, misleći na aspiracije Sjeverne Makedonije ka EU.

 

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!