[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/03\/02\/tintor.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/03\/02\/100x73\/tintor.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/03\/02\/tintor.jpg","size":"48.55","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Magazin / Start Video

ZABRANJENI VIDEO OTKRIVA ISTINU O 1. MARTU: Joja Tintor o srpskim svatovima

Prvog marta 1992. godine savjetnik ratnog zločinca Radovana Karadžića, Joja TIntor, organizovao je srpske svatove kako bi prevezao oružje za Srbe u drugi dio Sarajeva, piše Slobodna Bosna.

Joja Tintor to priznaje. Bošnjaci su za to saznali i presjekli svatove Nikole i Milana Gardovića kako bi provjerili koliko oružja prevoze, a onda je Nikola Gardović skočio da ih spriječi u tome i potegao pištolj.

"Bošnjaci su odgovorili vatrom i došlo je do pogibije Nikole Gardovića. I to da su Srbi koristili svatove da bi prevozili oružje po Sarajevu. I to je izvor sukoba ispred Stare pravoslavne crkve koju u RS-u žele skriti.

Tako je 1. marta 1992. godine savetnik Radovana Karadžića Joja TIntor organizovao srpske svatove kako bi prevezao oružje za Srbe u drugi deo Sarajeva. Joja Tintor to ovde priznaje."

Ubistvo srpskog svata političari na vlasti u RS-u, predvođeni Miloradom Dodikom i danas navode kao razlog početka rata.

-Taj praznik je (1. mart Dan nezavisnosti BiH) forsiranje par pojednaca uz asistenciju stranaca. 1 mart je samo asocijacija da je na taj dan ubijen srpski svat. Mi nemamo ništa protiv da Bošnjaci slave taj dan, ali da ga ne nameću Srbima. Ni sadašnja vlast, niti je nekada opozicija u Srpskoj priznala taj praznik, poručio je Dodik.

Pogledajte Tintorovo priznanje!

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!