[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/11\/07\/kastel5.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/11\/07\/100x73\/kastel5.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/11\/07\/kastel5.jpg","size":"394.06","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Život / Kultura

Za banjalučki 'Kastel' 230.00 eura iz evropskih fondova

Gradu Banja Luka odobreno je 230.000 eura iz evropskih fondova za razvoj kapaciteta Tvrđave "Kastel".

Ova sredstva odobrena su u okviru evropskog projekta prekogranične saradnje pod nazivom "Intereg IPA CBC Hrvatska-Bosna i Hercegovina-Crna Gora 2014-2020".

Budžet dodijeljen Banjoj Luci iznosi 230.055 eura, od čega Grad, kako je pojašnjeno, ima obavezu sufinansiranja u iznosu od 15 posto.

Banja Luka je partner u konzorcijumu na ovom projektu, čiji je nosilac JU Tvrđave kulture Šibenik u saradnji sa lokalnim upravama Herceg Novog, Bara i Karlovca.

Kroz ovaj projekat, na Tvrđavi „Kastel“, u Kamenoj kući, bit će formiran i opremljen centar za posjetioce, te uveden digitalni kiosk s aplikacijom koja sadrži informacije za turiste i AR foto kabinu.

Partnerski gradovi organizovat će tokom trajanja projekta i zajedničku manifestaciju pod nazivom „Noć tvrđava“.

Kako je najavljeno, projekat traje 24 mjeseca.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!