[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/12\/24\/xiaomi-mi10-ultra-11.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/12\/24\/100x73\/xiaomi-mi10-ultra-11.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/12\/24\/xiaomi-mi10-ultra-11.jpg","size":"96.45","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Život / Nauka i tehnologija

Xiaomi na tržište pušta jedan od najjačih pametnih telefona

Već godinama, većinu najjačih pametnih telefona pokreće Qualcomm hardver. Ova kompanija je, još početkom decembra službeno predstavila novu generaciju svog najjačeg čipseta - Snapdragon 888. On će biti osnova, srce većine smart mobitela naredne godine. Telefone sa ovim čipsetom priprema čak 14 kompanija, a jedna od njih je svakako i Xiaomi.

Postoje određenje indicije kada će "izaći" serije telefona sa novim čipsetom, no sve će, kako sada stvari stoje, preduhitriti Xiaomi i predstaviti ga ove godine. U godini kojoj je ostlao još svega sedam dana, kompanija je putem Weiba najavima svoj mobdel Mi 11, i bit će predstavljen u ponedjeljak 28.12., a kako trenutno nema službenih informacija o svim opcijama, poznato je samo kako će imati Snapdragon 888, te će se prodavati z verzijama sa 8 GB memorije i 128 GB prostora za pohranu podataka, dok će jača verzija imati 12/256 GB. 

Osim modela Mi 11, može se očekivati i Mi 11 Pro, a od oba modela se očekuju veliki ekrani (često se spominje frekvencija osvježavanje 120 Hz) te super kamere, javlja 9to5Google.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!