[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/09\/14\/test-covid.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/09\/14\/100x73\/test-covid.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/09\/14\/test-covid.jpg","size":"78.27","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Život / Ljepota i zdravlje

WHO upozorava na veću stopu smrtnosti od COVID-19 u narednim mjesecima

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) očekuje da će Evropa zabilježiti dnevni rast broja preminulih od COVID-19 u oktobru i novembru, izjavio je direktor regionalnog ureda WHO za Evropu Hans Kluge za AFP.

Broj novozaraženih u Evropi naglo je porastao u posljednjim sedmicama, posebno u Španiji i Francuskoj. Više od 51.000 novozaraženih registrovano je samo u petak u 55 zemalja koje nadzire evropski ured WHO. 

- Situacija će biti teža u oktobru i novembru i uočit ćemo veću stopu smrtnosti – kazao je Kluge.

I pored toga što evropski kontinent bilježi nagli rast broja zaraženih, broj preminulih ostao je zasad relativno stabilan. Ponovni rast broja zaraženih mogao bi, međutim, dovesti i do povećane stope smrtnosti, saopćio je WHO.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!