[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/02\/13\/nebojsa-vukanovic.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/02\/13\/100x73\/nebojsa-vukanovic.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/02\/13\/nebojsa-vukanovic.jpg","size":"64.42","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Politika / Bosna i Hercegovina

Vukanović demaskira Dodika: Ovo je dogovorena predstava

Narodni poslanik Nebojša Vukanović za N1 govorio je o najnovijim turbulencijama na državnom nivou i najavama blokada. Komentarisao je fotografije nastale u Foči na opozicionom skupu, previranja u SDS-u, politiku Milorada Dodika, te situaciju u Crnoj Gori.

"Ja imam dosta energije, a vjerujte da sam i ja iscrpljen sam ovim dogovorenim igrama i lažnim patriotskim predstavama koje ciklično prave Bakir, Dodik, Čović uz pomoć stranaca. Ovo je dogovorena predstava koju je Dodik napravio samo jer nije dobio trećeg ministra. Društvo mora da napravi zaokret, da se okrenemo životnim pitanjima", rekao je Vukanović te objasnio:

"Ne upadam u njegovu matricu, mislim da smo ga za ovu godinu dana odlično demaskirali i ponovo ćemo ga ogoliti do kraja. Dakle, da je dobio trećeg ministra i direktora SIPA-e i kadrove u Centralnoj banci ove krize ne bi bilo, ali ga je Bakir nadmudrio, Republika Srpska je poražena. Ima svega dva ministra u Savjetu, prvi put poslije Dejtona. On je kapitulirao, puzajući govorio 'primi me Bakire', na kraju pod puzajućim uslovima ušao u Savjet ministara bez jednog ministra i sad mu Bakir kaže 'ne može, taj mi se ne dopada'. Dakle SDA odlučuje ko će biti ministar iz RS što je veliko poniženje na koje je sam pristao, pa nam onda drži patriotske lekcije."

Milorad Dodik i Dragan Čović održali su sastanak u Istočnom Sarajevu gdje su razgovarali o Ustavnom sudu BiH i Izbornom zakonu.

"To je najbolji zastupnik hrvatskih interesa, očito da ga Hrvatska obavještajna služba i Hrvatska drže u rukama. On uporno radi autodestruktivne poteze, vrlo opasne po Republiku Srpsku. Čović sa njim manipuliše vrlo mudro, igra sa njim šahovsku ploču. Ono što Čović misli on govori. Ja se divim mudrosti Čovića", kazao je Vukanović za N1.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!