[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/09\/27\/kravice-parkovi.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/09\/27\/100x73\/kravice-parkovi.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/09\/27\/kravice-parkovi.jpg","size":"139.91","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Život / Turizam

Vučić: Znatan porast broja stranih turista vodopadu Kravica

JP Parkovi Ljubuški d.o.o., lokalna samouprava pa i građani grada Ljubuškog sve više postaju svjesni značaja, posebnosti i potencijala rijeke Trebižat na kojoj se nalazi i prekrasni vodopad Kravica - kazao je u izjavi za Fenu Nikica Vučić, v.d. direktora JP Parkovi Ljubuški.

- Posebnost rijeke Trebižat je aktivno sedrotvorstvo - procesi kojima Trebižat prolazeći kroz krečnjačke terene, uz djelovanje algi, mahovina i kisika kao osnovnih sedrotvornih elemenata stvara prekrasne prirodne prizore duž svojih obala od kojih je vodopad Kravica svakako najspektakularniji. Rijeka Trebižat i najzanimljiviji elementi kulturno-povijesne baštine Grada Ljubuškog bit će osnova kojom će se najviše brendirati Grad Ljubuški i koji će najviše utjecati na stvaranje ozračja poželjne turističke destinacije - naglasio je Vučić.

Istaknuo je da je globalno stanje pandemije prouzročilo velike promjene u svjetskim turističkim tokovima, pa je tako i kod njih zabilježen veliki pad posjećenosti na lokalitetu Kravica.

- U prošloj turističkoj sezoni je taj pad bio jako velik da bi u tekućoj turističkoj sezoni zabilježili određeni rast koji nadamo se upućuje na to da će posjećenost nastaviti rasti i u idućoj sezoni. Pred sami kraj tekuće sezone možemo reći da smo zadovoljni ovogodišnjom posjetom lokaliteta - kazao je Vučić.

Ustvrdio je da su u prošloj godini imali značajan pad dolazaka stranih posjetitelja, ali da je u tom vremenu bio veći broj domaćih posjetitelja. Vučić naglašava da se u 2021. godini stanje poboljšava i što se tiče dolaska stranih i domaćih posjetitelja.

- Budući da je pad posjećenosti u vrijeme pandemije bio ogroman, a što se posebno odnosi na strane goste u prošloj 2020. godini, možemo reći da su glavninu gostiju činili domaći i gosti iz bliže regije, te da u ovoj 2021. bilježimo ponovo znatan porast stranih posjetitelja, no uz tendeciju rasta posjete domaćih posjetitelja koji se sve više odlučuju za posjetu našeg lokaliteta. Ipak lokalitet vodopada Kravica uglavnom je značajno više posjećen od strane posjetitelja iz inozemstva - istaknuo je.

Vučić je kazao kako u planu imaju i nova ulaganja u infrastrukturu i uređenje lokaliteta vodopad Kravica koja će dodatno utjecati na kvalitetu ponude i što bolji prihvat posjetitelja.

- Uz vodopad Kravicu najatraktivniji lokaliteti Ljubuškog kraja koje bi izdvojili su Vodopad Koćuša u selu Veljaci, te ostali manji vodopadi i slapovi duž toka rijeke Trebižat, muzej franjevačkog samostana na Humcu kao najstariji muzej u BiH, franjevački samostan na Humcu i galerija umjetnina "Majka", tvrđava Herceg Stjepana Kosače koja je trenutno u fazi obnove, Rimski vojni logor na Gračinama kao jedan od najvažnijih rimskih nalazišta u BiH - pored kojeg se trenutno gradi posjetiteljski centar i nekropola stećaka Dilić na Bijači koja se nalazi na listi UNESCO - rekao je Vučić.

Po njegovim riječima, sve navedeno predstavlja, odnosno postat će dio ponude koja posjetitelje i turiste privlači i utječe na njihovu odluku pri posjeti Grada Ljubuškog i lokaliteta vodopad Kravica kao najatraktivnijeg elementa te ponude.

- Tako planiramo i dalje raditi na promociji kompletne ponude našeg grada i sudjelovati u izgradnji novih elemenata koji će tek ući u turističku ponudu Ljubuškog - zaključio je u razgovoru za Fenu Nikica Vučić, v.d. direktora JP Parkovi Ljubuški.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!