[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/11\/14\/zagreb-3.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/11\/14\/100x73\/zagreb-3.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/11\/14\/zagreb-3.jpg","size":"619.25","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Politika / Regija

Vučić zbog 'medijske harange' ne dolazi na Kongres EPP-a u Zagreb

Predsjednik Srbije i vođa Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić odlučio je da ne sudjeluje na Kongresu Europske pučke stranke (EPP) u Zagrebu 20. i 21. studenog i o toj odluci pismom izvijestio predsjednika EPP-a Josepha Daula, prenosi Hina pisanje beogradskog Blica.

Vučić je čelniku EPP-a u pismu zahvalio na pozivu da se obrati Kongresu u Zagrebu, na koji je pozvan kao predsjednik SNS-a, navevši kao razlog hajku koja se protiv njega vodi u hrvatskim medijima.

Vođa SNS-a je naveo kako je pripremio „ozbiljnu analizu događanja u regiji, kao i onoga što bismo svi zajedno morali da učinimo u narednom razdoblju“, ocijenivši kako posljednjih tjedana traje „prava medijska haranga“ u gotovo svim hrvatskim medijima protiv njegovog dolaska.

„Želim dodati da nikakvih stvarnih razloga za takvu vrstu hajke niti je bilo, niti ih ima, osim što se pojedini krugovi u hrvatskom društvu ne mogu naviknuti na snažniju ulogu Srbije i na činjenicu da se Srbija ekonomski podiže, a i politički nije više na koljenima“, naveo je Vučić.

Vučić u pismu ističe kako najvažniji dio njegove politike ostaje "pružanje ruke i otvorena vrata za bolje odnose između Srba i Hrvata, između Srbije i Hrvatske u budućnosti", no navodi kako istodobno ni na koji način ne želi utjecati na "dodatno pogoršanje položaja Srba u Republici Hrvatskoj" te da zbog svega navedenog neće nazočiti Kongresu EPP-a u Zagrebu.

Izražavajući nadu da će odnosi Srbije i Hrvatske biti mnogo bolji u budućnosti, Vučić je pozvao Daula da jedan od idućih važnih događaja za EPP organizira u Srbiji, "gdje su svi dobrodošli i gdje ni protiv jednog člana EPP neće voditi bilo kakva hajka i haranga".

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!