[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/07\/28\/020321-aleksandar-vucic.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/07\/28\/100x73\/020321-aleksandar-vucic.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/07\/28\/020321-aleksandar-vucic.jpg","size":"64.87","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Politika / Regija

Vučić u Skoplju, sastanci sa Zaevom i Ramom

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić boravi danas i sutra u Skoplju, gdje će se sastati sa predsjednicima vlada Sjeverne Makedonije Zoranom Zaevom i Albanije Edijem Ramom u okviru inicijative za suradnju poznate pod nazivom "mini Schengen", prenose mediji u regiji.

Vučić će tijekom boravka u Skoplju s premijerima Zaevom i Ramom sudjelovati 29. srpnja na Ekonomskom forumu za regionalnu saradnju u organizaciji gospodarskih komora Srbije, Sjeverne Makedonije i Albanije.

Predsjednik Srbije najavio je prošlog tjedna da će na regionalnom ekonomskom forumu u Skoplju biti promijenjeno ime inicijative "mini Schengen" i da će biti potpisana tri sporazuma, kao i da će na graničnim prelazima u narednom razdoblju biti napravljene "brze trake" za brži prolaz ljudi iz regije, kao što postoje posebne trake za ljude iz Europske unije na ulazu u europske zemlje.

Forum se organizira u okviru inicijative "mini Schengen" koja podrazumijeva dublju ekonomsku integraciju regije, za sada tri države: Srbije, Albanije i Sjeverne Makedonije. Pristupanje inicijativi otvoreno je i za ostale zemlje Zapadnog Balkana.

Predsjednik Vučić i premijeri Rama i Zaev, kako je najavila Razvojna agencija Srbije, predstavit će političku i ekonomsku viziju integrirane regije.

Planirani su i poslovni susreti gospodarstvenika iz regije nakon zvaničnog dijela foruma.

Sudjelovat će skoro 400 kompanija iz regije. Najviše njih, više od 200, prijavilo se iz Srbije, zatim više od 100 iz Sjeverne Makedonije, iz Albanije oko 40, iz BiH desetak i manji broj ili po jedna firma iz Austrije, Tajvana, Izraela, Poljske, Rumunije, Bugarske, Francuske i Grčke.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!