[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/03\/02\/fna-135359.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/03\/02\/100x73\/fna-135359.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/03\/02\/fna-135359.jpg","size":"48.82","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Bosna i Hercegovina

Vučić: Srbija spremna dostaviti bilo koju od četiri vrste vakcina koje ima

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas na sarajevskom aerodromu da će biti sretan ako sa 10.000 Astra-Zeneca vakcina koje je Srbija donirala BiH bude spašeno pet ili 20 života.

Pojasnio je da su to vakcine za Federaciju BiH i da je Srbija spremna dostaviti bilo koju od četiri vrste vakcina koje ima.

Vučić je poželio dobro zdravlje ljudima u BiH i izrazio uvjerenje da će se ljekari koji prime vakcine osjećati slobodnije i da će im životi biti zaštićeniji.

- Na sastanku koji sam upravo održao s članovima Predsjedništva BiH zamolio sam da razmisle o ideji da napravimo veliki samit saradnje i povjerenja Srbije i BiH u Beogradu na svim nivoima vlasti ali i privrede - rekao je Vučić.

Dodao je da cilj tog samita treba da bude dogovor o većem otvaranju granica u budućnosti radi veće trgovinske razmjene i povećanja standarda života građana.

- Mi možemo da dođemo sa 1,9 milijardi eura vrijedne trgovinske razmjene u 2019. do tri milijarde eura ako budemo pametno radili - smatra Vučić.

Istakao je da ne bi trebalo istrajavati s praksom da jedni o drugima loše govorimo pred stranim zvaničnicima, jer smo jedni drugima najpotrebniji.

- I danas kada smo svi očekivali pomoć od mnogo moćnijih nego što su Srbija i BiH, mi se oslanjamo jedni na druge jer mi u Srbiji ne možemo da budemo sretni ako ljudi u Sarajevu, Banjoj Luci, Tuzli ili Bijeljini nisu sretni - naveo je Vučić.

Poručio je da balkanski narodi mogu najviše sami sebi pomoći kada budu razumjeli da smo snaga.

- Zato sam predložio svojim domaćinima da bi svi zajedno trebali da što više govorimo jednim glasom jer smo onda snažniji prema Briselu i svijetu kada zajednički možemo da ukažemo na probleme - potcrtao je Vučić.

 

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!