[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/11\/12\/beta-oxkrt0rkbr-e1573543799418-678x381.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/11\/12\/100x73\/beta-oxkrt0rkbr-e1573543799418-678x381.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/11\/12\/beta-oxkrt0rkbr-e1573543799418-678x381.jpg","size":"270.19","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Politika / Regija

Vučić s Makronom: Bez odgovora da li će Srbija 2025. godine ući u EU

Izvor: Danas.rs

Foto: BETAPHOTO/Predsednistvo Srbije/Dimitrije Goll/MO

Vučić je rekao i da je na sastanku bilo riječi o budućnosti Evrope, regionalnoj inicijativi koju je Srbija pokrenula sa Sjevernom Makedonijom i Albanijom i odnosima sa Prištinom.

Razgovarali smo o sveukupnoj budućnosti Evrope, kao i šta je ono što možemo da očekujemo, odnosno čemu mi možemo da se nadamo u budućnosti i šta je ono oko čega Evropa može da se dogovori i šta je ono što može da nam ponudi“, rekao je Vučić, objavljeno je na instagram nalogu „budućnostsrbije“.

Prema njegovim riječima, još niko nije odgovorio na pitanje da li će Srbija 2025. godine ući u EU.

Kada je riječ o regionalnoj inicijativi Srbije, Sjeverne Makedonije i Albanije, Vučić je rekao da je molio Makrona za podršku i da je uvjeren da će je dobiti zato što je to zasnovano na četiri slobode koje promoviše EU, prenijela je TV Pink.

Dobili smo zvaničan podatak od Svetske banke da bismo ako bi postojala balkanska šestorka uštedeli svi zajedno oko tri i po milijarde evra. Milijardu i po bi uštedela Srbija“, rekao je Vučić novinarima poslje sastanka sa Makronom i večere koju je priredio francuski predsjednik i domaćin Drugog Pariskog foruma o miru.

Vučić je zamolio i da tu regionalnu inicijativu ne zovu „mali Šengen“.

Znam da je to nemoguće jer su svi počeli tako da zovu. Shvatio sam ja da se tome već kumovalo, a to nervira ljude zbog geografske odrednice Šengen“, rekao je Vučić i dodao da su tu inicijativu podržali Amerikanci, a da će je podržati i Makron javno.

Za dio razgovra o odnosima sa Prištinom, Vučić je naveo da će Evropa čekati formiranje vlade u Prištini, a onda će pozvati i jedne i druge da se razgovara i da pokuša da se pronađe neki kompromis.

On je dodao da to neće biti lako, napomenuvši da je Makron pominjao da Evropa očekuje da se dođe do nekog rešenja.

Predsednik Makron veruje u ono o čemu smo pričali u Beogradu, u neophodnost postizanja mogućeg rešenja“, rekao je Vučić. Kako je dodao, dogovorili su telefonski razgovor u decembru, a novi susret u januaru.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!