[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/05\/26\/l-660ee5661abf40ee78dbdf868b5ddb5d.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/05\/26\/100x73\/l-660ee5661abf40ee78dbdf868b5ddb5d.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/05\/26\/l-660ee5661abf40ee78dbdf868b5ddb5d.jpg","size":"85.47","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Politika / Regija

Vučić: Nismo uveli sankcije Rusiji

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić kazao je kako Srbija ne mijenja politiku, da je već devedeset dana na istoj poziciji i nije uvela sankcije Rusiji.


"Mi smo na srpskoj poziciji, vodimo politiku u skladu s nacionalnim, državnim interesom", rekao je Vučić, prilikom obilaska Obilaznice koja izlazi na Bubanj potok.

On je rekao da je "nevjerojatan broj 'Baba Vangi' na političkoj sceni pa svaki dan proriču budućnost, tako su govorili da ću uvesti sankcije Rusiji 3. travnja odmah poslije izbora, a sada je kraj svibnja".

Prema njegovim riječima, Srbija se ponaša odgovorno, a on se ne zaklinje u nešto, "kao neki koji se sada međusobno najgore napadaju".

Vučić je kazao da će u nedjelju razgovarati s predsjednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom, prenosi Beta.

"Nadam se da će razgovor biti dobar i korektan", rekao je danas Vučić te dodao da će se razgovarati o daljoj suradnji i novom ugovoru o isporuci plina.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je i da se u Srbiji, u ovim teškim vremenima, mora raditi, graditi i razmišljati o napretku i svemu što se može učiniti za građane.

On je tijekom obilaska radova na dionici obilaznice oko Beograda, dužine 9,6 kilometara, istaknuo da je to "žila kucavica" ne samo za Beograd, odakle će biti izmješten teretni promet, već i za cijelu Srbiju jer rješava bezbroj problema u prometu.

Vrijednost projekta je 207 milijuna eura, a radovi se financiraju 85 posto iz zajma kineske Exim banke i 15 posto iz proračuna Srbije.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!