[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/09\/09\/tan2021-9-8-183219427-0.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/09\/09\/100x73\/tan2021-9-8-183219427-0.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/09\/09\/tan2021-9-8-183219427-0.jpg","size":"53.58","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Politika / Regija

Vučić: Neophodni dobri odnosi s Crnom Gorom

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u srijedu da unatoč pozivu nije otišao u Crnu Goru na ustoličenje mitropolita Joanikija kojemu je, kako je rekao, čestitao pismom u kojem je naglasio neophodnost popravljanja odnosa s Crnom Gorom.

On je na konferenciji za novinare rekao da je u tom pismu govorio kao odgovoran predsjednik koji poštuje neovisnost i samostalnost druge zemlje.

Vučić je kazao da nije razgovarao ni s crnogorskim premijerom Zdravkom Krivokapićem ni s potpredsjednikom vlade Dritanom Abazovićem i dodao da su ga pored regionalnih medija napali i strani predstavnici koji su ga optužili da želi praviti veliku Srbiju preko crkve.

Ocijenio je kako iza takvih napada stoji dobro organizirana kampanja, koja je ovoga puta snažnija i jača, jer neki ljudi teško trpe politički poraz i ne mogu reagirati kao časni državnici zbog čega se, kaže, ponašaju neodgovorno na način koji im ne priliči.

Vučić je pritom naglasio kako Srbija nije zainteresirana da ruši neovisnost bilo koje zemlje u regiji.

"Ne interesiraju nas nikakvi ratovi ni sukobi, ne zato što smo slabi, već što smo dovoljno pametni da nas interesira ekonomski prosperitet. Srbiju jedino zanima ekonomija, partnerstvo i suradnja s tim zemljama", kazao je Vučić, prenosi Tanjug.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!