[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/09\/01\/vucic-bled.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/09\/01\/100x73\/vucic-bled.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/09\/01\/vucic-bled.jpg","size":"89.41","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Politika / Regija

Vučić najavio sastanak s Christianom Schmidtom: Ne znam sad točan datum, pobrkao sam

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ocijenio je u srijedu da u Europskoj uniji ne postoji dovoljna želja za proširenjem, a kratko je razgovarao i s visokim predstavnikom u BiH Christianom Schmidtom s kojim je najavio skori susret. 

Naveo je kako je zanimljivo da svi, mimo onoga što je službeni dio razgovora, osim zapadnog Balkana, govore o Kini, prenosi Tanjug. 

Vučić je prenio novinarima da se danas u Bledu na kratko susreo s visokim predstavnikom u BiH i najavio da će se uskoro sastati i razgovarati s njim.

- Uskoro ćemo se vidjeti, danas sam ga vidio, pozdravili smo se ovdje na 30 ili 40 sekundi, razmijenili kratko misli o panelu na kome sam sudjelovao. Trebalo bi da ga vidim, ne znam sad točan datum. Pobrkao sam sve datume, pošto odjednom ima zahtjeva za milijun posjeta i razgovora - rekao je Vučić odgovarajući na pitanje novinara je li je taj sastanak dogovoren i kada.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!