[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/07\/06\/inco.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/07\/06\/100x73\/inco.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/07\/06\/inco.jpg","size":"73.52","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Ekonomija

VTKBiH izdala publikaciju o pravilima Međunarodne trgovinske komore

Međunarodna trgovinska komora iz Pariza objavila je najnovije, revidirano izdanje publikacije "Incoterms 2020", koje važi od 1. januara 2020.

Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine je, kako ističu iz Komore,  koristeći ekskluzivno pravo otkupa autorskih prava, izdala dvojezično izdanje "Incoterms 2020".

Publikacija sadrži pravila Međunarodne trgovinske komore za korištenje 11 Incoterms trgovačkih termina, uzimaju u obzir najnovija dostignuća u komercijalnoj praksi, te ažuriraju i ujedinjuju neka od prethodnih pravila.

Incoterms pravila definiraju odgovornost kupaca i prodavaca prilikom isporuke robe na osnovu kupoprodajnih ugovora i utvrđuju kako se cijena i rizici raspoređuju među ugovornim stranama. Stoga su postala dio dnevnog jezika u trgovanju.

Svi kupoprodajni ugovori bi se trebali oslanjati na "Incoterms 2020" kao najnoviju verziju tih pravila.

Najnoviju publikaciju "Incoterms 2020" (dvojezično bhs/eng) moguće je nabaviti u  VTKBiH.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!