[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/08\/12\/xx.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/08\/12\/100x73\/xx.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/08\/12\/xx.jpg","size":"69.58","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Vrijeme je za Nejmara: Sad ili ko zna kad

U normalnim okolnostima, jedan od najskupljih europskih timova u vlasništvu pobjednika sva tri domaća trofeja u Francuskoj, Paris Saint-Germaina, bio bi apsolutni favorit protiv malog Atalante iz Bergama. Međutim, situacija je daleko od uobičajene u francuskom fudbalu, gdje je prvenstvo prekinuto u martu, a PSG je u međuvremenu odigrao samo dvije utakmice prije odlučujućeg četvrtfinalnog dvoboja Lige prvaka s Atalantom na lisabonskom "La Luzu" večeras od 21 sat.

Koliko je četveromjesečna pauza utjecala na "svece", pokazali su rezultati finala Kupa Francuske i Kupa francuske lige, u kojima je PSG oba trofeja osvojio samo jednim golom, uprkos činjenici da je u prvoj utakmici sa Saint-Etienneom igrao s fudbalerom više . Odmah na utakmici francuskog Kupa sa Saint-Etienneom 1: 0 počinju problemi "svetaca", jer je nakon pola sata igre napadač vrtloga Killian Mbape morao biti van igre zbog teške povrede stopala.Trener PSG-a Thomas Tuchel bio je pesimističan da se mladi Francuz može oporaviti do utakmice sa Atalantom, ali je Mbape u ponedeljak odradio prvi trening s timom i bit će upisan. Međutim, čini se da je Mbape "povukao nogu", pa je 120-minutni maraton protiv Lyona i pobjedu u finalu Kupa francuske lige platio pouzdani defanzivac Leuven Kurzava s povredom mišića butnog kartona, te neće igrati večeras. Talijanski veznjak Marco Verati povrijedio se na treningu nakon sukoba s Ericom Chupo-Motingom, ali uprkos početnim predviđanjima Italijan će biti na evidenciji poput Maura Icardija koji je lakše povrijeđen na utakmici s Lyonom. Loša sreća otišla je toliko daleko da je čak i trener Tuhel slomio svoju metatarzalnu kost tokom treninga.

Ako se zna da najbolji igrač Ligue 1 u prekinutoj sezoni, Argentinac Angel di Maria neće igrati zbog suspenzije i da su Edinson Cavani i Tom Menie dva mjeseca odbijali ugovore (Urugvajac čeka transfer u Benficu, Menie je već potpisala za Borussia Dortmund), to situaciju čini još složenijom. Ono što Tuhela može usrećiti, međutim, jesu forma i nevjerovatna motivacija Brazilca Neymara da vodi ekipu do prvog trofeja u najjačem klupskom takmičenju.

Zaista, vrijeme je da najskuplji nogometaš svih vremena, Brazilac, kojeg su Parižani prije tri ljeta platili 222 miliona eura, napokon povuče ekipu i napravi nešto veliko na najvećoj pozornici.

Tuhel ne krije da će mu trebati klasa, ali i Neymarovi ciljevi.

- Atalanta ima savršeno jedinstveni fudbalski stil. Napadaju sa svim igračima, neprestano idu naprijed i pritiskaju obranu rivala. Sve je to za nas znak da moramo biti izuzetno fokusirani na odbranu, ali također smo svjesni da će biti teško ne primiti gol od njih - objasnio je Tuhel.

Uprkos svim problemima, francuskom prvaku vjeruju kladionice, pa su "Sveci" favoriti prije prvog okršaja sa Atalantom jer su kvote za pobjedu Paris Saint-Germaina 2, na Atalanti 3,5.

izvor:vijesti.me

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!