[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/03\/13\/l-3965afa51eda882374cc56424bbe8251.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/03\/13\/100x73\/l-3965afa51eda882374cc56424bbe8251.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/03\/13\/l-3965afa51eda882374cc56424bbe8251.jpg","size":"88.85","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Regija

Vračo i Gazić upriličili prijem za dvojicu hrabrih zeničkih policajaca

Ministar unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona (MUPZDK) Emir Vračo i policijski komesar Uprave policije Admir Gazić su u prostorijama MUP-a ZDK organizovali prijem za dva policijska službenika Policijske stanice Centar koji su iskazali hrabrost i visoki stepen profesionalnosti tokom vršenja kontrole prometa.

Radi se o policajcima koji su 7. marta, prilikom vršenja kontrole na magistralnom putu M-17 u mjestu Radakovo, Grad Zenica, uspjeli sustići, zaustaviti i satviti pod kontrolu vozilo marke 'toyota' u mjestu Bajrak, općina Kakanj, a čiji se vozač oglušio na prethodno izdatu naredbu za zaustavljanje radi kontrole.

Izvršenim provjerama utvrđeno je da je spomenuto vozilo otuđeno 23. februara na području Sarajeva, nakon čega je vozilo oduzeto, a osobe koje su se nalazile u vozilu lišene slobode.

Analizirajući postupke hrabrih policijskih službenika, ministar Vračo i komesar Gazić su istakli da ovakvi primjeri profesionalnog postupanja i djelovanja policijskih službenika stvaraju osjećaj sigurnosti kod građana i doprinose povećanju povjerenja cijele zajednice u policiju.

Također, naglasili su da policijski službenik mora biti odlučan, hrabar i profesionalan, te da samo takav policajac može steći uvažavanje i respekt, kako kolega i rukovodilaca, tako i zajednice koju štiti, što su prisutne kolege svojim primjerom i potvrdile.   

Uprava policije MUP-a ZDK je zaprimila dopis koji je upućen od vlasnika otuđenog vozila u kojem on iskazuje zahvalnost policijskim službenicima na profesionalno obavljenom zadatku koji se postavio pred njih, navodeći da su hrabri zenički policajci poslali važnu poruku svim građanima naše Bosne i Hercegovine i cijelom društvu riskirajući vlastite živote, jer se ovakvim postupcima vraća povjerenje građana u institucije koje su nadležne za provođenje zakona.

Istovremeno, Uprava policije MUP-a ZDK izrazila je zahvalnost vlasniku vozila povodom upućenih čestitki, naglašavajući da je ponosna što ima takve pripadnike u svojim redovima.

Ova uprava smatra da ponašanje i odgovoran pristup spomenutih policijskih službenika prilikom izvršavanja poslova i zadataka treba da bude primjer profesionalnog odnosa, samoinicijativnosti i motivacije za obavljanje radnih zadataka, svim policijskim službenicima, saopćeno je iz MUP-a ZDK.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!