[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/11\/21\/vladaks14.png","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/11\/21\/100x73\/vladaks14.png","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/11\/21\/vladaks14.png","size":"955.11","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Bosna i Hercegovina

Vlada KS zatražila nadzor nad radom i funkcionisanjem Zavoda Pazarić

Vlada Kantona Sarajevo danas je na redovnoj sjednici pozvala direktora Kantonalnog centra za socijalni rad Samira Suljagića koji je članovima Vlade predočio informaciju o statusu i tretmanu štićenika iz KS u Zavodu pazarić, a povodom medijskih objava o boravku štićenika u tom zavodu. 

Vlada Kantona Sarajevo je donijela nekoliko zaključaka u kojima se od nadležnih institucija traži unapređenje boravka svih štićenika u toj ustanovi socijalne zaštite, a među kojima ih je 115 iz Kantona Sarajevo.

Vlada traži od Federalne uprave za inspekcijske poslove da urgentno izvrši nadzor po svim oblastima iz okvira svoje nadležnosti.

Također je od Federalne vlade i resornog Federalnog ministarstva rada i socijalne politike zatraženo da izvrše stručni nadzor nad radom i funkcionisanjem Zavoda Pazarić.

Vlada je zatražila i da Kantonalni centar za socijalni rad izvrši ponovni nadzor nad boravkom štićenika iz Kantona Sarajevo u ovom zavodu.

Zadužila je i Ministarstvo pravde i uprave KS da u kontinuitetu šalje urgencije prema Kantonalnom tužilaštvu, a sve do utvrđivanja eventualno odgovornih za stanje u toj ustanovi, saopćeno je iz Press službe KS.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!