[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/01\/14\/gas-pipes-1.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/01\/14\/100x73\/gas-pipes-1.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/01\/14\/gas-pipes-1.jpg","size":"90.42","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Ekonomija

Vlada Kantona Sarajevo subvencionirat će polovinu ukupnog povećanja cijene gasa u KS

Vlada Kantona Sarajevo subvencionirat će građanima, korisnicima usluga Sarajevogasa, polovinu iznosa uvećane cijene gasa u Kantonu Sarajevo, koje od januara ukupno iznosi 37 posto, saopćila je kantonalna pres-služba.

Ovo je najavio ministar komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS Enver Hadžiahmetović i pojasnio da će se subvencija cijene gasa od 18,5 posto odnositi na prva tri mjeseca ove godine.  Za tu namjenu je u budžetu KS planirano 6,8 miliona KM.

- Također, s obzirom na poskupljenje gasa, Neovisno tijelo Vlade KS dat će prijedlog nove cijene centralnog grijanja. Vlada KS će subvencionirati i jedan dio te cijene koja će uskoro biti poznata. Poskupljenje za građane, korisnike usluga Toplana, ne bi trebalo biti veće od 10 posto od trenutne cijene - poručio je ministar Hadžiahmetović.

Kazao je da Vlada FBiH, nažalost, nije pokazala interes da učestvuje u subvencioniranju cijene gasa.

Naglašava da će Vlada KS održati svoje obećanje te da je obezbijedila ove subvencije koje će građanima biti vidljive i na računima.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!