[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/02\/14\/bamin-tirana1.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/02\/14\/100x73\/bamin-tirana1.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/02\/14\/bamin-tirana1.jpg","size":"104.63","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Bosna i Hercegovina

Vlada FBiH - Bosna i Hercegovina predala predsjedavanje BAMIN mrežom Crnoj Gori

U organizaciji OSCE Sekretarijata u Tirani se 12. i 13. februara održao redovni sastanak Upravnog odbora BAMIN mreže (Balkanska međuagencijska mreža za upravljanje oduzetom imovinom).

Pored predstavnika Federalne agencije za upravljanje oduzetom imovinom i Agencije za upravljanje oduzetom imovinom Republike Srpske, sastanku su prisustvovali predstavnici Državne agencije za imovinu Crne Gore i Agencije za oduzetu imovinu Albanije, kao i direktor Sekretarijata BAMIN mreže  Andrea D' Angelo i Jill Thomas.

Na ovom sastanku predstavnika tijela za upravljanje oduzetom imovinom razgovarano je o dosadašnjim rezultatima rada ove mreže, mogućem proširenju članstva, te budućim aktivnostima vezanim za unapređenje mehanizama za upravljanje nezakonito stečenom imovinskom koristi u regionu. 

Predstavnice Organizacije za evropsku sigurnost i saradnju, zamjenica šefa Odjela za strateška pitanja policije Denise Mazzolani i službenica programa za ekonomsku saradnju i upravljanje Iris Pilika,  istakle su da će OSCE dati punu podršku radu BAMIN mreže u narednom periodu s ciljem poboljšanja i unapređenja međunarodne i međuinstitucionalne saradnje svih tijela u regionu koji upravljaju s imovinom koja je oduzeta od organiziranog i drugih oblika kriminala.

Također, direktor Federalne agencije za upravljanje oduzetom imovinom Jakić predao je predsjedavanje BAMIN-om za 2020. godinu Crnoj Gori,  te najavio daljnje aktivno učešće u aktivnostima ove mreže, saopćeno je iz ove federalne agencije, prenosi Ured za odnose s javnošću Vlade FBiH.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!