[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/02\/19\/struja-elektroenergetska-postrojenja.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/02\/19\/100x73\/struja-elektroenergetska-postrojenja.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/02\/19\/struja-elektroenergetska-postrojenja.jpg","size":"149.53","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Ekonomija

Vlada Crne Gore za sada neće prodavati Elektroprivredu

 Vlada Crne Gore u aktualnom mandatu neće tražiti kupca za Elektroprivredu Crne Gore (EPCG) već će razmišljati jesu li kompaniji potrebni zapadnoeuropski ili svjetski partneri za ulaganje u određene projekte, izjavila je crnogorska ministrica ekonomije Dragica Sekulić.

- Ne samo zbog činjenice da je EPCG već dvije godine uzastopno po osnovu poreza i dividende uplatila u proračun 200 milijuna eura, nego i zbog svih drugih multiplicirajućih efekata poslovanja jedne ovako uspješne kompanije na ekonomiju - kazala je ministrica Sekulić u intervjuu za list Elektroprivreda.

Najavila je kako će crnogorska vlada tijekom ove godine usvojiti novu energetsku politiku na osnovu koje će realizirati daljnje pravce razvoja energetskog sektora u Crnoj Gori.

- U tom smislu posebnu težinu imati će definiranje daljnje vlasničke i upravljačke strukture EPCG. Radimo na analizi i očekujem da uskoro bude gotova. Jedna takva, strateški važna, odluka ne može biti donijeta dok se ne sagledaju svi elementi iz više kutova, a to zahtijeva određeno vrijeme - dodala je crnogorska ministrica ekonomije.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!