[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/09\/27\/mup-rh.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/09\/27\/100x73\/mup-rh.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/09\/27\/mup-rh.jpg","size":"83.48","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Hronika

Više od 60 prijavljenih u akciji suzbijanja balkanskog kartela

Međunarodna policijska akcija u kojoj je sudjelovalo osam zemalja rezultirala je prijavama protiv 61 pripadnika balkanskog narko kartela koji Europu opskrbljuje kokainom.

Kako je u ponedjeljak priopćio MUP RH, protekle je godine proveden niz akcija u okviru Operativne radne skupine između Španjolske, Hrvatske, Srbije, Njemačke, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Sjedinjenih Američkih Država i Kolumbije, uz koordinaciju aktivnosti koju je vodio EUROPOL-ov Europski centar za teški i organizirani kriminal.
 
Dodaje se kako je ova, izrazito mobilna zločinačka organizacija, imala aktivne ogranke u nekoliko europskih zemalja, a činili su je uglavnom kriminalci iz Srbije, Hrvatske, Crne Gore i Slovenije.
 
Rezultati istrage objavljeni su u Madridu, a u akciji je zaplijenjeno 2,6 tona kokaina, 324 kilograma marihuane, 612 000 eura u gotovini, 9 luksuznih vozila i 5 motora, a nadležnim tijelima prijavljen je 61 pripadnik, od kojih je 23 uhićeno (13 u Španjolskoj i 10 u Sloveniji).

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!