[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/04\/15\/xm.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/04\/15\/100x73\/xm.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/04\/15\/xm.jpg","size":"93.21","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Vinjales pobjednik trke Moto GP šampionata u Ostinu

Vozač Aprilije Maverik Vinjales pobijedio je večeras u trci Moto GP šampionata za Veliku nagradu Amerike u Ostinu.

Vinjales, koji je juče slavio i u sprint trci, do pobjede je stigao ukupnim vremenom 41:09,503 minuta.

Drugi je bio Pedro Akosta iz Red Bula sa 1,782 sekundi zaostatka, a treći vozač Dukatija Enea Bastijanini sa 2,703 sekundi zaostatka.

Četvrti je bio Horhe Martin iz Dukati Pramaka, a peti Franćesko Banjaja iz Dukatija.

Vinjales je večeras postao prvi vozač u istoriji Moto GP-a koji je došao do trijumfa na tri različita motora - Suzuki, Jamaha i Aprilija.

U generalnom plasmanu vodi Martin sa 80 bodova, drugi je Bastijanini sa 59, a treći Vinjales sa 56 bodova.

izvor;Vijesti.me

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!