[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/05\/22\/marko-vidojkovic-2021.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/05\/22\/100x73\/marko-vidojkovic-2021.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/05\/22\/marko-vidojkovic-2021.jpg","size":"54.19","dimensions":{"width":1170,"height":580}},{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/05\/22\/vucic-putuje-za-usa-4.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/05\/22\/100x73\/vucic-putuje-za-usa-4.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/05\/22\/vucic-putuje-za-usa-4.jpg","size":"75.63","dimensions":{"width":1170,"height":580}},{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/05\/22\/marko-vidojkovic-2021_1.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/05\/22\/100x73\/marko-vidojkovic-2021_1.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/05\/22\/marko-vidojkovic-2021_1.jpg","size":"54.19","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Regija

Vidojković i Corax za START: Niko ne optužuje narod da je genocidan, ali to pokušavaju lideri Srbije i Republike Srpske

Nakon što je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić zatražio i dobio blagoslov od patrijarha Srpske pravoslavne crkve Porfirija i “pomolio se Bogu” pred polazak u New York na sjednicu Generalne skupštine Ujedinjenih nacija (UN) na kojoj će se ove sedmice raspravljati o rezoluciji o genocidu u Srebrenici tokom jučerašnjeg dana se na media fasadi Kule Beograd, najviše zgrade u Srbiji, puštala poruka „Nismo genocidan narod, Srbija i Srpska zauvijek“.

-Sve se dešava ne samo posljednja dva dana nego otkako je pokrenuta inicijativa za usvajanjem Rezolucije. Ja se slažem da mi nismo genocidan narod, ali je problem u tome što ovdje vlada zamjena teza da će donošenjem rezolucije o genocidu u Srebrenici čitav narod postati zvanično genocidan. To nikada niko nije stavljao na sto. Nikada se nije sudilo srpskom narodu niti će. Uvijek se sudilo i presudilo ratnim zločincima sa imenom i prezimenom. Ono što me najviše rastužuje i plaši jeste lažna dilema oko toga da će donošenjem ove Rezolucije biti udaren genocidni žig na srpski narod pa eto i na mene kao dio tog naroda. Dakle, jasno je kao dan da srpski narod nikada niko neće proglasiti genocidnim, ali srpsko rukovodstvo i rukovodstvo Republike Srpske očigledno imaju odlučnu namjeru da upravo oni proglase srpski narod genocidnim ako prođe Rezolucija. Srpski narod je zapravo talac zločinaca iz Srebrenice. A što se tiče patrijarha, on je brat od tetke predsjednika. Crkva je već godinama propagandno krilo režima, koju režim napaja milionima eura i jasno je da je dio sveštenstva u službi onih koji vladaju Srbijom i Republikom Srpskom. Pa i Crnom Gorom – kaže za portal Startbih.ba Marko Vidojković, pisac i kolumnista.

corax_1.jpg
Predrag Koraksić Corax

 

Vlada potpuni košmar, ogromne su manipulacije

Predrag Koraksić Corax, legendarni politički karikaturista u razgovoru za naš portal kaže kako svoj stav o pomenutim dešavanjima redovno iskazuje kroz karikature, a što se tiče cjelokupne atmosfere u srbijanskom društvu, opisuje je košmarnom.

-Ovdje se ne zna više ni ko pije ni ko plaća. Vlada potpuni košmar, a kolo vodi ovaj koji sve određuje. Ogromne su manipulacije, a sva propaganda se dešava u izborne svrhe. Sve akcije i sve što se radi je u cilju manipulacije i zbunjivanja glasača. Čak prave i gotovo istovjetne slogane i spotove kao opozicija – kaže Corax.

vucic-putuje-za-usa_1.jpg

Izbori u 66 jedinica lokalne samouprave u Srbiji će biti održani 02. juna, istog dana kada se održavaju i izbori za odbornike Skupštine grada Beograda.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!