[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/05\/29\/hapsenje-u-bijeljini.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/05\/29\/100x73\/hapsenje-u-bijeljini.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/05\/29\/hapsenje-u-bijeljini.jpg","size":"43.25","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Hronika

(VIDEO)Objavljen snimak hapšenja u Bijeljini: Uz Tijanu Ajfon uhapšen i poznati sudija

Slovenski Fifa sudac, arbitar europskih utakmica i pomoćnik Damira Skomine na Euru 2012, Slavko Vinčić (40), uhapšen je u okviru policijske akcije vezane uz aferu Tijane Maksimović, poznatije kao Tijana Ajfon, osumnjičene za prostituciju i podvođenja.

U vikendici su pripadnici policije zatekli 26 muškaraca i devet žena, a pronađeni su oružje i droga. 

"U pretresu vikendice te skupocjenih vozila koja su osumnjičeni koristili, pronađeno je i oduzeto 14 paketića sa 46 grama kokaina, medicinska droga, 10 pištolja, tri pancira, više od 20.000 maraka u raznim valutama, telefoni, laptopi...", saopštila je PU Bijeljina.

Među ovih 26 muškaraca uhapšen je pomenuti sudac. Riječ je o sucu koji je već deset godina Fifin sudac. Ove sezone sudio tri utakmice Lige prvaka, jednu i u Dinamovoj grupi (Man City-Šahtar 1-1), a sudio je i europskim prvacima (Genk-Liverpool 1-4).

Tijana je ilegalno pokušala prijeći granicu preko rijeke Drine u čamcu s još tri djevojke. Osim prostitucije policija uhapšene tereti i za zloupotrebu droga te korištenje oružja.

Akcija su, inače, izveli službenici Policijske uprave Bijeljina u saradnji sa Upravom Ministarstva unutrašnjih poslova za organizovani i teški kriminalitet.

Uhapšeno je 16 osoba za koje se sumnja da pripadaju međunarodnoj kriminalnoj grupi.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!