[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/09\/21\/cc.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/09\/21\/100x73\/cc.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/09\/21\/cc.jpg","size":"99.00","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Velika greška Banjaje donijela Vinjalesu 24. pobjedu

Vozač Jamahe Maverik Vinjales trijumfovao je na sedmoj trci ovogodišnjeg Moto GP šampionata u Mizanu za Veliku nagradu Emilije Romanje.

Španac je bio veliki miljenik sreće, pošto ga je u šestom krugu pretekao vozač Pramak Dukatija Franćesko Banjaja, koji je potom povećavao prednost.

Ipak, neoprezbost Banjaje u šestoj krivini sedmog kruga bila je kobna po njegov plasman, jer je izletio sa staze.

Vinjales je preuzeo prvu poziciju i rutinski je sačuvao ispred Đoana Mira na Suzukiju, dok je treći bio Pol Espargaro iz tima KTM.

Espargaru je podijum donijela kazna vozaču Petronas Jamahe Fabiju Kvartararu, iako je mladi Francuz treći prošao kroz cilj, na kraju je u plasmanu bio četvrti.

izvor:vijesti.me

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!