[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/10\/18\/rama-1.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/10\/18\/100x73\/rama-1.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/10\/18\/rama-1.jpg","size":"72.42","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Život / Kultura

Večer duhavne glazbe obogatila Ramske dane kulture

U sklopu manifestacije "Ramski dani kulture", koja se održava u organizaciji HKUD "Rama" i Etno skupine "Čuvarice",  u nedjelju navečer upriličena je Večer duhovne glazbe te izložba slika Marice Kolak.

U programu je nastupilo više od petnaest izvođača a izvodile su se duhovne pjesme kao što su "Gospode ja tako trebam Te", "Snagom ljubavi Tvoje", "Prva ljubav", "Daruj nam mir", "Zrno po zrno",  "Budi poput Josipa" i mnoge druge.

- Glazba je molitvom kroz pjesmu ovu noć učinila posebnom za sve sudionike kao i goste i svi su uživali. Svatko je donio svaku pjesmu na svoj način i publika je ostala bez teksta - kazala je voditeljica Etno skupine "Čuvarice" i predsjednica HKUD "Rama" Biljana Glibo.

Na kraju večeri upriličena je i izložba slika "Kroz valovlja mirisa i okusa prirode" slikarice Marice Kolak iz Bugojna na kojoj je predstavljeno više od 20 djela s motivima prirode.

Ovo je četvrta samostalna izložba bugojanske slikarice koja je u svom obraćanju zahvalila organizatoru na dugogodišnjoj suradnji.

Slikarica Kolak već od djetinjstva ima naklonost prema umjetnosti, ali se tek 2010. godine počinje aktivnije baviti slikanjem. Javnosti se predstavila prvi put 2013. na Uskopaljskim jesenima. Članica je ULUSD-a u Bugojnu, kao i agencije MerisCon Art-a u Frankfurtu. Sudionica je na Bugojanskim bijenalima, humanitarnim akcijama, likovnim kolonijama, te revijalnim kolonijama po BiH. 

U sklopu Ramskih dana kulture, uz ostalo, bit će upriličena i večer folklora, predstavljanje knjiga te koncert Etno skupine "Čuvarice" i grupe "Brig".

Manifestacija će trajat će do 31. oktobra.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!