[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/08\/27\/sarajevo-bosnia-bosnia-and-herzegovina-scc-easter-europe-vraca-vraca-memorial-park-panorama-city.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/08\/27\/100x73\/sarajevo-bosnia-bosnia-and-herzegovina-scc-easter-europe-vraca-vraca-memorial-park-panorama-city.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/08\/27\/sarajevo-bosnia-bosnia-and-herzegovina-scc-easter-europe-vraca-vraca-memorial-park-panorama-city.jpg","size":"169.11","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Politika / BiH

Usvojene izmjene Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira KS

U nastavku sjednice Skupštine Kantona Sarajevo zastupnici su razmatrali Prijedlog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, te su njegove predložene izmjene i usvojili.

Ministar unutrašnjih poslova KS Ismir Jusko u uvodnim napomenama kazao je da se važeći Zakon o prekršajima protiv javnog reda i mira primjenjuje već 13 godina i da je potrebno izmijeniti ga.

- Ove izmjene značit će davanje policijskim službenicima zakonskih alata kao instrumenata zaštite građana i njihove imovine. Akcent je na kontroli postupanja nadležnih organa, ali samo ako se policija izričito ovlasti u takvoj naredbi. Želimo da Uprava policije i njeni službenici budu od koristi u vrijeme epidemije - rekao je ministar Jusko.

Zaključeno je da je zaštita zdravlja stanovništva na prvom mjestu, posebno ako se uzme u obzir činjenica koje posljedice mogu nastupiti ako se naredbe krše, saopćeno je iz Služba za protokol i press Kantona Sarajevo.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!