[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/06\/13\/karahasan-husaric.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/06\/13\/100x73\/karahasan-husaric.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/06\/13\/karahasan-husaric.jpg","size":"329.68","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Život / Ljepota i zdravlje

Urađene četiri hibridne koronarne revaskularizacije srca na KCUS-u

U sklopu pozitivnih promjena u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS), na Klinici za kardiovaskularnu hirurgiju u protekle tri sedmice urađene su četiri hibridne koronarne revaskularizacije srca. Zahvati su urađeni u hibridnoj sali.

Ove procedure ne rade se nigdje u regionu, samo u najboljim svjetskim medicinskim centrima.

To je operacija na srcu bez otvaranja grudnog koša. Prednost procedure je da se skrati boravak pacijenta u bolnici. Pacijent ima optimalnu revaskularizaciju. Podrazumijeva se samo otvaranje međurebarnog prostora u dužini od četiri centimetra.

Iskustvo pacijenata je odlično. To je potvrdio i 59-godišnji pacijent Suad Karahasan kojemu je prije nekoliko dana urađena hibridna koronarna revaskularizacija srca, a drugoga dana je već otpušten kući, saopćeno je iz Press KCUS-a.

Zbog uspješno izvedenih operacija menadžment KCUS izražava veliko zadovoljstvo.

- Pokazujemo da se vrijedan rad isplati. Proširit ćemo paletu usluga na Klinici za kardiovaskularnu hirurgiju kupovinom dva seta instrumenata za mikrohirurške operacije - rekla je generalna direktorica KCUS-a Sebija Izetbegović.

Podijelite ovaj članak!