[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/08\/23\/kg.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/08\/23\/100x73\/kg.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/08\/23\/kg.jpg","size":"31.49","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Život / Ljepota i zdravlje

UPRKOS VAKCINI: Kragujevčanka u posljednjih devet mjeseci tri puta zaražena koronavirusom

Od novembra prošle godine do avgusta ove, Sandra Filipović iz Kragujevca (38) tri puta se zarazila koronavirusom, iako je u međuvremenu vakcinisana.

Kragujevčanka koja je prije nedjelju dana, po treći put, dobila pozitivan PCR test, kaže da nema simptome bolesti i da se dobro osjeća.

"Dobro sam. Prvi put sam izgubila čulo mirisa, drugi i treći put nemam taj simptom. Jedino što sam sada primjetila je da mi malo više opada kosa", kaže za Tv Prva Sandra Filipović i ističe da ne zna kako se zarazila.

Prvi put sam radila u firmi, nosila sam masku. Poštovala sam sve epidemiološke mjere, ne znam kako sam se zarazila", kaže ona.

Prije kovida ona nije bolovala od teških bolesti, a iako je primila obje doze vakcine, i dalje nema antitijela.

"Doktorka mi je rekla: 'Vi treba da pucate od antitijela, a nemate ih uopšte. Nije mi dala drugačiju terapiju. Prije dva dana sam radila d-dimer, povećan je, a danas idem po terapiju", kaže Sandra i dodaje da opširnija krvna slika ne ukazuje da ima drugi problem.

Kragujevčanka, koja je tokom ovih 9 mjeseci sve vrijeme bila izolovana, kaže da to uopšte nije lako, i zaključuje da "čovjek mora psihički da bude stabilan da bi to podnio"

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!