[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/02\/18\/18221-prezentacija.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/02\/18\/100x73\/18221-prezentacija.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/02\/18\/18221-prezentacija.jpg","size":"66.76","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Život / Nauka i tehnologija

UNMO prezentirao pet znanstveno-istraživačkih projekata

U sklopu obilježavanja 44. godišnjice postanka i rada Univerziteta "Džemal Bijedić" u Mostaru (UNMO) održana je prezentacija pet znanstveno-istraživačkih projekata te visokoškolske institucije.

Prorektorica za znanost i znanstveno-istraživački rad UNMO-a Rebeka Kotlo kazala je kako je implementacija ovih projekata trajala kroz proteklu kalendarsku godinu.

- Prezentirali smo projekte Pravnog, Agromediteranskog i Mašinskog fakulteta te raznih znanstvenih područja, polja i grana koji naravno svoju primjenu imaju i u praksi. Te projekte radilo je uglavnom nastavno osoblje s pojedinih fakulteta našeg univerziteta u suradnji s okruženjem te uz sudjelovanje naših aktivnih i naprednih studenata - kazala je Kotlo.

Osim navedenih projekata UNMO je imao i deset drugih vrsta projekata, među kojima su obrazovni i razvojni projekti te projekti suradnje s okruženjem.

- Naša znanstveno-istraživačka djelatnost ogleda se i u drugim vidovima sudjelovanja našeg osoblja u znanosti i u struci, poput sudjelovanja u znanstvenim konferencijama, pisanja radova i publikacija, tako da smo unatoč okolnostima uzrokovanim covidom-19 imali preko 70 autorskih sudjelovanja u znanstvenim konferencijama, preko 130 radova te objavljenih osam monografskih i 14 publikacija naših nastavnika i suradnika - dodala je Kotlo.

Obilježavanje 44. godine postanka i uspješnog rada Univerziteta "Džemal Bijedić" u Mostaru završava se u petak, 19. veljače, kada će biti upriličena promocija doktora znanosti.

 

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!