[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/01\/27\/ug-telegraf.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/01\/27\/100x73\/ug-telegraf.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/01\/27\/ug-telegraf.jpg","size":"30.95","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Ekonomija

United Grupa dogovorila preuzimanje najveće bugarske novinske kompanije

United Grupa, vodeći telekomunikacijski i medijski operater u jugoistočnoj Evropi, objavila je danas da je postigla dogovor o preuzimanju Vestnik Telegrafa najvećeg bugarskog novinskog preduzeća EOOD od kompanije Intrust EAD, saopćila je kompanija Telemach.

- Bugarska je atraktivno tržište za United Grupu i sa Telegrafom u toj zemlji upotpunjujemo naš medijski portfolio štampanim medijima. Sa Telegrafom u okviru United Grupe, našim korisnicima u Bugarskoj bit ćemo u mogućnosti da ponudimo čitav spektar usluga i medijskog sadržaja - izjavila je izvršna direktorica United Grupe Victoriya Boklag.

Kako je dodala, ovo je i prilika za dodatno unapređenje svih izdanja Telegrafa i orjentaciju na digitalno poslovanje te jačanja digitalnog portfolia u Bugarskoj.

Očekuje se da će transakcija biti završena tokom prvog kvartala 2021. godine nakon uobičajenih regulatornih odobrenja.

United Grupa je ušla na bugarsko tržište 2019. godine kada je dobila tender za kupovinu kompanije VIVACOM, vodećeg telekomunikacijskog operatera u Bugarskoj.

Nakon toga, u januaru 2021. godine, uslijedila je akvizicija Nova Broadcasting Group, najveće bugarske medijske kompanije sa više platformi.

U okviru United Grupe, u Bosni i Hercegovini posluju kompanija Telemach i njeni servisi EON i Total TV, a medijski sadržaj emituju televizije i portali N1 i Nova BiH.

Prema saopćenju, United Grupa sa sjedištem u Holandiji je vodeći telekomunikacijski i medijski operator u jugoistočnoj Evropi. Posluje u osam zemalja i na kraju 2020. godine imala je približno deset miliona korisnika i 11.000 zaposlenih.

United Grupa ima najširu pokrivenost mrežom u regionu i nudi korisnicima najatraktivniji izbor TV sadržaja iz cijelog sveta. Značajna ulaganja u digitalnu infrastrukturu, medijski sadržaj i tehnologiju, osiguravaju izvrsnost proizvoda i usluga koje pruža korisnicima.

United Grupa je od marta 2019. godine u većinskom vlasništvu BC Partners, jedne od najvećih investicijskih kompanija u svijetu.

 

   

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!