[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/08\/06\/uniqa-osiguranje-dodjela-stipendije-vildana-skorupan-elmina-zulfic-ismail-zulfic-ismet-zulfic.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/08\/06\/100x73\/uniqa-osiguranje-dodjela-stipendije-vildana-skorupan-elmina-zulfic-ismail-zulfic-ismet-zulfic.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/08\/06\/uniqa-osiguranje-dodjela-stipendije-vildana-skorupan-elmina-zulfic-ismail-zulfic-ismet-zulfic.jpg","size":"455.98","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
POZITIVNA BIH

UNIQA stipendira plivača Ismaila Zulfića iz Zenice

 UNIQA osiguranje odlučilo je dati podršku i potrebna sredstva za buduće nastupe mladog Ismaila Zulfića, perspektivnog plivača iz Zenice koji pomjera sve granice.

Tim povodom u prisustvu roditelja, trenera i drugara iz plivačkog kluba „Spid“, Ismailu je uručen ček o stipendiranju u iznosu od 3.000 KM, na olimpijskom bazenu Otoka, Ismailovom najdražem mjestu na svijetu.

- Ismail je izuzetan dječak i primjer svima kako se za sreću treba boriti i kroz život ići hrabro. Postoji jaka povezanost između Ismaila i naše korporativne kampanje „Misli UNIQA“ koja proteklih godina inspiriše ljude da se bez straha upuste u nova iskustva, da budu heroji svoga života i da nikada ne odustaju. "Misli UNIQA" je i poziv svima da uzmu aktivno učešće u svom životu, da razmišljaju sa više optimizma, sa više odgovornosti, praktičnije i uspješnije. Na taj način zauzimamo pozitivan stav, baš kao Ismail koji je nepokolebljiv i koji će vas naučiti najvažniju životnu lekciju – da nikada ne smijete odustati, čak i kada se prepreke čine mnogo veće od vas istakla je ovom prilikom Vildana Skorupan, Marketing menadžer UNIQA osiguranja.

Ismet i Elmina Zulfić, Ismailovi roditelji, izrazili su zahvalnost zbog činjenice da će se Ismail u narednom periodu moći posvetiti treningu za iduća takmičenja na kojima će učestvovati ispred “PD Spid”, vođen misijom da uvijek da sve od sebe i premaši vlastite rekorde. Podrška kompanije koja dijeli ove vrijednosti, prema riječima Ismailovih roditelja, vjetar je u leđa ka novim životnim pobjedama. 

Podijelite ovaj članak!