[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/06\/28\/srebrenica-2.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/06\/28\/100x73\/srebrenica-2.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/06\/28\/srebrenica-2.jpg","size":"662.22","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Regija

Ultramaraton Vukovar – Srebrenica starta 6. srpnja

Vijeće bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba u povodu obilježavanja 24. godišnjice genocida u Srebrenici organizira VIII. ultramaraton Vukovar – Srebrenica i komemorativni program „Srebrenica 1995. - 2019.“.

Pet maratonaca Dražen Ćućić, Zmago Horvat, Robert Kasumović, Elvir Rakipović i Duško Štrbac, istrčat će ultramaratona od Vukovara do Srebrenice u razdoblju od 6. do 10. srpnja.

Petorici maratonaca na pojedinim dionicama pridružit će se trkači koji svojim sudjelovanjem žele podržati projekt i na taj način odati počast žrtvama.

Polazak je predviđen 6. srpnja u 9 sati iz Memorijalnog centra Ovčara, a dolazak u Potočare 10. srpnja, najavili su organizatori.

Ultramaraton se održava pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar – Kitarović, članova Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefika Džaferovića i Željka Komšića i gradonačelnika Zagreba Milana Bandića.

Komemorativni program "Srebrenica 1995. - 2019." održat će se 8. srpnja u Islamskom centru Zagrebu s početkom u 19 sati.

U programu je predviđeno obraćanje Nedžada Avdića, Srebreničanina koji je preživio strijeljanje.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!