[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/05\/25\/ulaganje-sreca-1.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/05\/25\/100x73\/ulaganje-sreca-1.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/05\/25\/ulaganje-sreca-1.jpg","size":"35.50","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Život / Ljepota i zdravlje

Ulažete li u sebe i na koji način

Džemal Gekić, prof. sporta i tjelesnog odgoja , te dugogodišnji fitness i aerobik trener čija je uža specijalnost ishrana i tjelesne transformacije ovoga puta savjetuje nas kako možemo ulagati u sebe. Pri tome on ne misli na edukaciju, školu, seminare, certifikate i sl. Ovo je drugačije ulaganje- evo o čemu se zapravo radi i šta nam on poručuje: 

Ako se pokrenete i upišete da trenirate bilo šta, odnosno ono što vam odgovara, što vas čini sretnim- to je ulaganje u sebe. Ako odlučite da jedete kvalitetnije- to je ulaganje u sebe. Možete odlučiti da iz života odstranite osobe koje su negativne i to je vrsta ulaganja u svoju budućnost.

Možete čitati knjige, možete naći mentora da vam pomogne u onome u čemu želite napredovati, a taj mentor je već prošao i ima iskustva koje može podijeliti sa vama da ne morate praviti grešake ili da ih svedete na minimum.

Naučite novu vještinu, ples, jezik novi, hobi..

Zašto ljudi nekada ne ulažu u sebe?

Zato jer sebe ne stave na prvo mjesto, a trebali bi. Jer, ako vi ne ulažete u sebe i ne rastete kao osoba, onda vremenom gubite ono nešto što vas čini sretnim, a to je progres, a ako niste sretni i ne napredujete, onda ni onima koje stavljate među najvažnijim u svom životu ne možete pomoći kako treba.

Vaš trener Džemo

(Foto: M.Mekić)

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!