[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/05\/28\/l-0bc998c6ddd73bd9f66dfa8e4ce6aeaf.jpeg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/05\/28\/100x73\/l-0bc998c6ddd73bd9f66dfa8e4ce6aeaf.jpeg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/05\/28\/l-0bc998c6ddd73bd9f66dfa8e4ce6aeaf.jpeg","size":"51.12","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Politika / Svijet

Ukrajinski pregovarač: Bilo kakvom sporazumu s Rusijom se ne može vjerovati

Savjetnik ukrajinskog predsjednika i pregovarač u mirovnim pregovorima Mihajlo Podoljak rekao je u subotu da se bilo kakvom sporazumu s Rusijom ne može vjerovati i da se Moskva može zaustaviti u njezinoj invaziji samo silom.

- Bilo kakav sporazum s Rusijom nije vrijedan slomljenog penija. Da li je moguće pregovarati sa zemljom koja uvijek govori neistinu cinično i propagandistički - napisao je Podoljak u aplikaciji za razmjenu poruka Telegram.

Rusija i Ukrajina optužile su jedna drugu nakon što su mirovni pregovori zastali, a posljednji poznati pregovori održani su 29. marta.

Kremlj je ranije ovog mjeseca rekao da Ukrajina ne pokazuje spremnost za nastavak mirovnih pregovora, dok su dužnosnici u Kijevu krivili Rusiju za nedostatak napretka.

U ponedjeljak je ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski rekao da je predsjednik Vladimir Putin jedini ruski dužnosnik s kojim se želi sastati kako bi razgovarali o tome kako okončati rat, piše Reuters.

Putin kaže da su ruske snage u specijalnoj operaciji demilitarizacije Ukrajine i oslobađanja od radikalnih antiruskih nacionalista. Ukrajina i njezini saveznici to nazivaju lažnim izgovorom za invaziju na Ukrajinu koja traje od 24. februara.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!