[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/06\/18\/policija-bih-banja-luka.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/06\/18\/100x73\/policija-bih-banja-luka.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/06\/18\/policija-bih-banja-luka.jpg","size":"333.59","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Hronika

Uhapšeni u akciji 'Kula dva' na saslušanju u banjalučkom tužilaštvu

Banjalučka policija dostavila je Okružnom javnom tužilaštvu izvještaj protiv osam osoba uhapšenih u akciji "Kula dva“.

U proteklom vremenskom periodu oni su, od zasad nepoznatih lica, vršili nabavku i preprodaju marihuane, kokaina, hašiša i ekstazija korisnicima na području Grada Banja Luka, potvrđeno je iz tog tužilaštva.

Osumnjičeni su Ozren Savić (1991.), Draško Romić (1992.), Dušan Babić (1971.) Luke, Igor Radošević (1976.), Aleksandar Savić (1989.), Darko Vrančić (1983.), Stefan Pavlović (1991.) i Marko Mihajlović (1990.) iz Banja Luke, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga.

Lišeni su slobode u okviru akcije "Klub dva“, koju zajednički provode Okružno javno tužilaštvo Banja Luka, Uprava za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS i Policijska uprava Banja Luka.

Sprovedeni su radi ispitivanja u Okružno javno tužilaštvo Banja Luka, a tužilac će odlučiti o stavljanju prijedloga za određivanje mjere pritvora

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!