[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/07\/31\/carabinieri.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/07\/31\/100x73\/carabinieri.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/07\/31\/carabinieri.jpg","size":"268.01","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Hronika

Uhapšeni političari, advokat, policajac u akciji protiv talijanske mafije

Uhapšeno  je 17 osoba, uključujući istaknute mjesne političare i policajca, u velikoj operaciji talijanske policije protiv mafije 'Ndranghete.

Policija je u izjavi navela da je meta akcije bila zločinačka organizacija Libri, za koju su rekli da je kontrolirala nekoliko četvrti u gradu Reggio Calabria.

Dvanaestero ljudi nalazi se u predistražnom zatvoru, a pet u kućnom pritvoru, rekla je policija te dodala da su među uhapšenim političari, poslovni ljudi, advokat i pripadnik policijskih snaga.

Njihova imena nisu objavljena. U izjavi se kaže da je policajac u kućnom pritvoru, pod optužbom da je pokušavao prenijeti povjerljivu informaciju regionalnom političaru.

Novinska agencija ANSA objavila je da je uhapšen istaknuti političar Alessandro Nicolo, regionalni savjetnik ekstremno desne stranke "Braća Italije" i glavni regionalni savjetnik vladajuće stranke lijevog centra Demokratske stranke Sebastiano Romeo.

Nicolo je u zatvoru, a Romeo je u kućnom pritvoru, prenosi ANSA.

Policija je rekla da je u akciji zaplijenjena imovina povezana s mafijom vrijedna nekoliko miliona eura, uključujući restorane, građevinske firme i agencije za nekretnine.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!