[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/08\/07\/foca.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/08\/07\/100x73\/foca.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/08\/07\/foca.jpg","size":"139.36","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Hronika

Uhapšeni osumnjičeni za tešku krađu u katedrali u Foči

Policijski službenici Policijske uprave Foča danas su pronašli i lišili slobode osobe inicijala D.G. i M.G. iz te općine, zbog postojanja osnova sumnje da su počinile krivično djelo teška krađa na štetu Katoličke kuće i Katedrale, koja se nalazi u toj lokalnoj zajednici. 

Teška krađa je Policijskoj stanici Foča prijavljena 25. jula, a operativnim radom na terenu došlo se do saznanja o eventualnim izvršiocima kod kojih su prilikom pretresa pronađeni otuđeni predmeti. 

Pretres je izvršen po naredbi Osnovnog suda u Foči, uz saglasnost postupajućeg tužioca, potvrđeno je iz policije.

U toku je kriminalistička obrada nad licima lišenim slobode, a po kompletiranju predmeta u redovnoj proceduri Okružnom javnom tužilaštvu Trebinje bit će dostavljen izvještaj za spomenuto krivično djelo.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!