[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/08\/19\/dokazi-18821-1.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/08\/19\/100x73\/dokazi-18821-1.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/08\/19\/dokazi-18821-1.jpg","size":"71.98","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Hronika

Uhapšene dvije osobe zbog 'nezakonitog držanja oružja i prometa opojnih droga'

Policijski službenici Federalne uprave policije su juče, a pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, poduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, lišili slobode dvije osobe inicijala S.D. (1977.) i N.B. (2000.) iz Sarajeva, zbog krivičnih djela „nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“, zatim krivičnog djela „nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija“ iz Krivičnog zakona Federacije BiH, te krivičnog djela iz Zakona o nabavljanju, držanju i nošenju oružja i municije Kantona Sarajevo.

Tokom navedenih aktivnosti, na osnovu naredbe Općinskog suda u Sarajevu izvršeni su pretresi dva stambena objekta predmetnih osoba, kojom prilikom su pronađene određene količine municije različitih kalibara, određena količina sjemenki kao i suhih zeljastih materija, koje svojim izgledom asociraju na opojnu drogu Cannabis Sativa L, određenu količinu opojne droge koja svojim izgledom asocira na Amfetamin, dvije puške, određeni dijelovi puški NN kalibra, jedan bajonet, jedna digitalna vaga, jedna gumena palica, jedan elektro šoker, te drugi predmeti koji će biti korišteni kao dokaz u krivičnom postupku.

Predmetne osobe su lišene slobode i kriminalistički obrađene u prostorijama Federalne uprave policije, te će protiv njih biti podnesen izvještaj o izvršenim krivičnim djelima - saopćeno je iz Federalne uprave policije.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!