[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/07\/31\/kokain-droga.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/07\/31\/100x73\/kokain-droga.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/07\/31\/kokain-droga.jpg","size":"121.87","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Hronika

Uhapšene četiri osobe, oduzeto više od 20 kg marihuane i skanka

Četiri osobe su uhapšene, a oduzeto je više od 20 kilograma marihuane i skanka u međunarodnoj policijskoj akciji "Skradin", koju zajednički provode Uprava za organizovani i teški kriminalitet policijske uprave Prijedor i Banja Luka te jedinica Žandarmerije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, u saradnji sa MUP-om Republike Hrvatske, potvrdila je Feni portparolka MUPRS-a Danica Gnjatović.

Oduzeta je i određena količina ekstazija, metamfetamina i spida te velike količine minsko-ekspolozivnih sredstava.

Izvršeni su pretresi na više lokacija u Banjoj Luci i Prijedoru.

- Akcija 'Skradin' je usmjerena na razbijanje organizovane kriminalne grupe, koja je na širem području Republike Srpske vršila ilegalnu prodaju opojnih droga - precizirala je Grnjatović.

Ove aktivosti se realizuju pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!