[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/04\/01\/tw.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/04\/01\/100x73\/tw.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/04\/01\/tw.jpg","size":"111.99","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

UEFA upozorila PSŽ zbog 'meditiranja'

PSŽ se plasirao u četvrtfinale Lige šampiona pošto je u revanšu na svom terenu pobedio nemački tim sa 2:0. A igrači su to proslavili na poseban način - imitirajući Erlinga Holanda.

Naime, Dortmund je u prvom meču slavio sa 2:1, kada je Holand bio dvostruki strijelac. Mladi Norvežanin je golove proslavio tako što je sjedio na travi i pretvarao se da meditira.

U revanšu je Nejmar isto učinio nakon svog gola, da bi posle meča svi igrači francuskog giganta zauzeli istu pozu.

UEFA se pozvala na član 15.4 koji kaže da "ako se nacionalni tim ili klub ponaša pogrešno, disciplinske mere mogu biti preduzete i protiv udruženja članova ili određenog kluba".

izvor: sport klub

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!