[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/04\/23\/xx.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/04\/23\/100x73\/xx.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/04\/23\/xx.jpg","size":"65.15","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Uefa će odobriti povećanje broja igrača u reprezentacijama na EP u Njemačkoj

Evropska fudbalska unija (Uefa) odobriće selektorima da u ekipe za Evropsko prvenstvo u Nemačkoj pozovu 26 umjesto 23 igrača, prenijeli su danas britanski mediji. Kako je prenio Skaj, na glasanju Nacionalnog komiteta takmičenja u ponedjeljak Uefa je odlučila da omogući selektorima da povedu trojicu fudbalera više, poslije predloga pojedinih trenera da se uveća broj igrača zbog gustog rasporeda takmičenja ove sezone i mogućih povreda.

Na prethodnom Evropskom prvenstvu 2021. godine Uefa je takođe dozvolila da se proširi spisak igrača za takmičenje, poslije pandemije koronavirusa, a kako je prenio Skaj, čini se da će od sada to postati običaj za Uefina reprezentativna takmičenja.

Odluka nije zvanično donijeta, pošto Izvršni komitet Uefa mora da odobri promjenu pravila, ali se očekuje da će to biti formalnost. Članovi Izvršnog odbora sastaće se tek 22. maja, ali se očekuje da će odluka biti donijeta daljinski do kraja nedjelje.

Evropsko prvenstvo održaće se od 14. juna do 14. jula u Njemačkoj.

izvor;Vijesti.me

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!